Stigao je. Elegantan, prostran i udoban. Užitak vožnje pronašao je svoju dimenziju.

novitipo2016

Fiat Tipo premijerno je predstavljen domaćoj javnosti.
Novi model Fiat Tipo kombinira veliku zapreminu prtljažnika (520 litara) sa kompaktnim ukupnim dimenzijama (dug je 4,54 metra, širok 1,79 metara i visok 1,49 metara) i predstavlja pravu limuzinu. Sve to još više naglašava talijanski dizajn, kako spolja tako i unutra, i čini ovaj automobil jedinstvenim u svom segmentu. Novi FIAT Tipo osvojio je prestižnu nagradu AUTOBEST 2016.

Žiri sastavljen od 26 novinara iz oblasti automobilizma, iz isto toliko zemalja Evrope, dodjelio je priznanje talijanskoj limuzini u konkurenciji modela Opel Astra, Hyundai Tucson, Honda HR-V i Mazda CX-3. FIAT-ov kompaktni sedan osvojio je 1.492 poena na osnovu ocjenjivanja trinaest različitih parametara, uključujući: dizajn, komfor, ekonomičnost uporabe, cijenu, mrežu servisa, distribuciju rezervnih dijelova, vrijednost otkupa.

Fiat Tipo

To će biti prvo uručenje priznanja AUTOBEST nakon što je (do sada istočnoevropski) žiri proširen novim članovima koji predstavljaju Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Italiju, Nizozemsku, Norvešku, Portugal, Španjolsku, Švedsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Nagrada AUTOBEST dodjeljuje se od 2001, a ovo je treći put da je osvaja neki od FIAT-ovih modela, nakon Pande (2003.) i Linee (2008.).

tipofiat

Birajte između bogato opremljenog 1.4L benzinca sa 95KS ili 1.6L dizelaša sa 120KS. U ponudi su i dva bogata paketa opreme - Opening Edition i Opening Edition Plus. Za prve kupce specijalna cijena, po upitu. Garancija na vozilo je 4 godine ili 120.000 pređenih kilometara.

 

  

smm footer1smm footer2basmm footer3

 

 footerlogo   designer17